Creators of the blog are:

Hello to all, and

недеља, 4. мај 2008.

FON-Fakultet organizacionih nauka

Opšte informacije:
Fakultet organizacionih nauka je osnovan 1969. godine i predstavlja jedini fakultet u našoj zemlji koji na sveobuhvatan način tretira informacione sisteme i menadžment. Čineći idealan spoj tehničkih i društveno-ekonomskih nauka, ovaj fakultet svake godine dobija sve više na popularnosti.
Do sada je diplomu fakulteta steklo 6.300 studenata. Trenutno fakultet pohađa 4.600 studenata, a nastavu izvodi ukupno 111 nastavnika i saradnika. Prosek godina studija iznosi 6,1 godina.

Studije:
Osnovne studije traju četiri godine tj. osam semestara i realizovane su kroz 4 odseka koji se biraju nakon prve godine. Odseci su: Inforamacioni sistemi i tehnologije; Menadžment; Operacioni menadžment i Upravljanje kvalitetom. Od školske 2005/06. godine primenjuju se novi nastavni planovi i programi kojima se svi predmeti definišu kao jednosemestralni i njihov broj u zavisnosti od odseka je između 41 i 43. Ispiti se organizuju u 5 ispitnih rokova: januarskom, februarskom, junsko-julskom, septembarskom i oktobarskom. Ispti se polažu pismeno i usmeno, dok se jedan broj ispita polaže parcijalno preko kolokvijuma. Predispitne obaveze su uspešno izvedene laboratorijske vežbe i projektni zadaci.

Službe i servisi:
Dekanat fakulteta se nalazi na prvom spratu.
Dekan je prof. dr Milan Martić (soba 202).
Prodekan za nastavu prof. dr Dragan Vasiljević (soba 203).
Studentska služba u kojoj se može overiti semestar, dobiti potvrda o studiranju, predati dokumenta za dom i sl., nalazi se u sobi 110 na ulazu u fakultet, tel: 3950-808. Studentska služba radi svakog radnog dana od 11-13 časova.
Biblioteka sa preko 13.000 naslova i u čijem se sklopu nalazi i čitaonica je smeštana na I spratu, soba 310, radno vreme 9-18h, tel: 3950-815.
Računarski centar opremljen sa 70 savremenih računara raspoređen je u 3 sale koje studenti mogu slobodno korisiti u terimina 8-19 časova, kao i jednu studentsku salu koja je stalno na raspolaganju za individualni rad.
Na FON-u se organizuju Microsoft i Java kursevi po veoma pristupačnim cenama.

Studenti:
Savez studenata FON-a koji pored pitanja nastave, ispita i studentskog standarda organizuje i bogatu spotrsko-kulturnu aktivnost, kao i atraktivne studentske ekskurzije, nalazi se u sobi 005, tel: 3950-873, ssavez@fon.bg.ac.yu Studentska unija FON-a se takođe bavi zaštitom studentskih interesa i zastupanjem pred rukovodstvom fakulteta, kao i organizovanjem vannastavnih sadržaja, nalazi se u sobi 004 tel: 3950-848 e-mail: sufon@fon.bg.ac.yu AIESEC je međunarodna organizacija studenata ekonomije i menadžmenta, prvenstveno usmerena ka organizovanju stručnih seminara i studentskih praksi u inostranstvu, koja svoj ogranak ima i na FON-u. SportFON je sportsko društvo studenata FON-a, a nalazi se u sobi 005.
Izvor: http://www.vodickrozbu.com/univerzitet/fakulteti3.htm#1

Нема коментара: