Creators of the blog are:

Hello to all, and

недеља, 4. мај 2008.

FAKULTET SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA

Opšte informacije:
Od 1963. godine Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja je deo Univerziteta u Beogradu. Međutim, ova institucija postoji od davne 1939. kada je formirana jednogodišnja Viša škola za telesno vaspitanje. 1946. godine osnovan je Državni institut za fiskulturu (DIF), čije je sedište bilo u Deligradskoj ulici.
Do sada je diplomu Fakulteta steklo oko 4.500 studenata. Danas Fakultet studira oko 2.800 studenata osnovnih studija. U nastavi učestvuje 58 nastavnika i saradnika. Prosek trajanja studija iznosi 7 godina.

Studije:
Osnovne studije traju 4 godine (8 semestara). Prilikom upisa na Fakultet, studenti se opredeljuju za jedan od dva odseka: Fizičko vaspitanje ili Sport. Ukupan broj ispita, u zavisnosti od odseka se kreće između 32 (sport) i 36 (fizičko vaspitanje). Nastavnim planom osnovnih studija predviđena je i izrada diplomskog rada. Da bi mogao da izađe na ispit, student je obavezan da prati nastavu, naročito praktičan deo, kao i da uspešno uradi kolokvijume i seminarske radove. Novim nastavnim planom se afirmišu terenska nastava i praktični ispiti. Najveći deo nastave obavlja se u renoviranoj fakultetskoj hali. Fakultet poseduje Medicinsko-istraživačku laboratoriju za testiranje sportista i nastavno-istraživačku delatnost.
Ispiti se polažu pismeno, usmeno i praktično. Ispitni rokovi su januarski, aprilski, junski, septembarski i oktobarski. Apsolventski staž traje godinu dana, kada se ispiti organizuju svakog meseca. Uslov za upis u narednu godinu studija je određen zakonom, a postoje i tzv. uslovni ispiti, bez čijeg polaganja student nije u mogućnosti da prati nastavu naredne studijske godine.

Službe i servisi:
Dekanat fakulteta se nalazi u sobi 34, u prizemlju.
Dekan je prof. dr Srećko Jovanović, telefon: 3541-707.
Prodekan za nastavu je doc. dr Sanja Mandarić.
U studentskoj službi može se predati sva potrebna dokumentacija za dobijanje kredita, stipendija, domskih mesta, kao i dobiti potvrde o studiranju i završiti ostale administrativne poslove. Služba se nalazi u tzv. niskom prizemlju i radi svakog dana od 10-1230 časova. Rukovodilac službe je g-đa Radmila Radulović, telefon: 3541-666.
Biblioteka sa čitaonicom i bogatim fondom knjiga i druge stručne literature se nalazi u sobi 28, prizemlje, hodnik desno, radi dvokratno od 10-12 i 13-14 časova.
Čitaonica se nalazi do biblioteke i na raspolaganju je studentima od 730-1830 časova.
Na Fakultetu je otvorena nova informatička učionica sa najmodernijom kompjuterskom opremom koja je svakodnevno studentima na raspolaganju.
Studentski klub se nalazi u niskom prizemlju i radi svakog radnog dana u toku semestra od 9-15 časova.

Studenti:
Studentske organizacije koje se bave zaštitom prava i interesa studenata su Savez studenata i Studentska unija. Savez studenata organizuje i niz vannastavnih aktivnosti, kulturno-zabavnih manifestacija, turnira i sl. telefon: 3555-000/lok.104, soba 10.
Izvor: http://www.vodickrozbu.com/univerzitet/fakulteti3.htm#1

Нема коментара: