Creators of the blog are:

Hello to all, and

недеља, 4. мај 2008.

FAKULTET CIVILNE ODBRANE

Opšte informacije:
Fakultet civilne odbrane pripada grupaciji fakulteta društvenih nauka Univerziteta u Beogradu. Svojim planom i programom pokriva međusobno povezane teorijske, političke, pravne, ekonomske, etičke, humanitarne i civilno-vojne aspekte bezbednosti, odbrane, zaštite i zaštite životne sredine. U okviru matične delatnosti, na Fakultetu se realizuju osnovne, specijalističke, magistarske i doktorske studije. Nastao je školske 1975/76. godine iz Instituta, kasnije Odseka za narodnu odbranu PMF-a, koji se 1978. izdvojio u samostalnu celinu – Fakultet narodne odbrane a 2000. godine dobija sadašnji naziv. Od osnivanja diplomu Fakulteta je dobilo 3.477 studenata, 131 je magistriralo, a 42 doktoriralo. U realizaciji nastave učestvuje 45 nastavnika.

Studije:
Akademske studije traju 8 semestara i realizuju se kroz sledeća 4 smera: Menadžment ljudskih i socijalnih resursa; Civilna odbrana; Civilna zaštita i zaštita životne sredine i Smer bezbednosti. Imajući u vidu promene u lokalnom i globalnom bezbednosnom okruženju, reforme obrazovanja kao i kontinuirane zahteve koji stižu sa domaćeg tržišta, Fakultet je pokrenuo strukovni studijski trogodišnji program za sticanje stručnog naziva Menadžer bezbednosti. Prosek trajanja studija je 6 godina. Da bi mogli da izađu na ispit, studenti su obavezni da prate nastavu, posebno vežbe i da urade seminarske i praktične radove.

Službe i servisi:
Dekanat fakulteta se nalazi na I spratu, tel: 2451-858. Dekan je prof. dr Vladimir Cvetković, a prodekan za nastavu prof. dr Vladimir Jakovljević. Sekretar fakulteta je Ljiljana Đurđević. Studentska služba se nalazi u prizemlju zgrade, soba 7, tel. 2451-943/lok.128. Rukovodilac službe je g-din Goran Samojlovski, a radno vreme za rad sa studentima je od 10-13 časova.

Biblioteka u okviru koje se nalazi i čitaonica je smeštena na prvom spratu – hodnik desno soba 20 i sadrži oko 3.600 naslova. Čitaonica ima 24 mesta i nalazi se u sobi 19. Biblioteka i čitaonica rade od 8-20 časova svakog radnog dana, a subotom od 8-14 časova. Računarski centar se nalazi u prizemlju – levo i raspolaže sa 30-ak računara, koji su povezani na Internet. Na Fakultetu civilne odbrane studentima na raspolaganju stoji i Studentski konsalting centar koji radi svakog dana od 10-14 časova i nalazi se u prizemlju, tel: 2451-843/107. Centrom rukovodi pedagog Bratislava Gogić. Reč je o jedinstvenoj stručnoj službi, organizovanoj u cilju pružanja pomoći i prevazilaženja problema studenata u toku studija. U okviru njega formiran je i Alumni centar kao spona između diplomiranih studenata i fakulteta. E-mail: bgogic@fco.bg.ac.yu

Studenti:
Klub studenata se nalazi na II spratu, kao i studentske organizacije Savez studenata FCO i Studentska Unija FCO.
Izvor: http://www.vodickrozbu.com/univerzitet/fakulteti2.htm#3

Нема коментара: