Creators of the blog are:

Hello to all, and

недеља, 4. мај 2008.

DEFEKTOLOŠKI FAKULTET

Opšte informacije:
Defektološki fakultet Univerziteta u Beogradu osnovan je 24. aprila 1974. godine. Prethodno, nastava defektologije se odvijala u okviru Više defektološke škole, takođe smeštene u Visokog Stevana 2. Od 1995. godine, od kada se vodi kompjuterska evidencija, Fakultet je završilo više od 5.950 studenta. Prosek trajanja studija je 6 godina. Nastavu za 2010 studenata, koliko sada ima Fakultet, sprovodi 85 nastavnika i saradnika.

Studije:
Osnovne studije traju 4 godine (8 semestara), nakon kojih se polaže diplomski ispit (deveti semestar). Studentima osnovnih studija na raspolaganju stoji 6 smerova: Surdoaudiološki; Tiflološki; Oligofrenološki; Logopedski; Somatopedski i Smer za prevenciju i resocijalizaciju lica sa poremećajima u društvenom ponašanju. Nastava za studente I i II godine je zajednička, a prilikom upisa u III godinu studija studenti se opredeljuju za jedan od navedenih smerova. Praćenje nastave, vežbi i predavanja, je obavezno kako bi se overili semestri, odnosno godina, a pored toga da bi izašli na ispit moraju da ispune i tzv. predispitnu obavezu u vidu kolokvijuma, testova i seminarskih radova. Ispiti se polažu pismeno i usmeno. Ispitni rokovi su januarski, aprilski, junski, julski, septembarski i oktobarski. Uslov za upis u narednu godinu studija određen je zakonom (strana 10). Ukupan broj ispita zavisi od smera i kreće se između 28 i 32.

Službe i servisi:
Dekanat Fakulteta se nalazi na I spratu, tel: 183-066. Dekan fakulteta je prof. dr Dobrivoje Radovanović, a prodekan za nastavu je prof. dr Dragan Rapajić.

U studentskoj službi studenti mogu dobiti sve informacije u vezi sa režimom studija, prijaviti ispite, dobiti potvrde o studiranju i o položenim ispitima ili predati konkursnu dokumentaciju za kredit, stipendiju ili mesto u domu. Biblioteka sa bogatim fondom stručnih knjiga i časopisa se nalazi na II spratu. Upravnik biblioteke je g-din Dragan Dumić, dipl spec. pedagog, tel: 635-753. U sklopu biblioteke se nalazi i čitaonica. Radno vreme bilioteke i čitaonice je od 9-17 časova. U planu je i izgradnja računarskog centra koji bi se koristio prvenstveno za potrebe nastave, ali koji bi u slobodnim terminima bio i studentima na raspolaganju za individualni rad. Na Fakultetu postoji i studentski klub smešten u prizemlju.

Studenti:
Savez studenata Defektološkog fakulteta je sindikalna studentska organizacija koja se brine o zaštiti studentskih prava i interesa i koja predstavlja studente pred rukovodstvom fakulteta. Pored toga, Savez nastoji da organizuje i bogat kulturno-zabavno-sportski život, kao i druge vannastavne aktivnosti. Telefon: 183-036
Izvor: http://www.vodickrozbu.com/univerzitet/fakulteti1.htm#2

Нема коментара: